Meny

Ladda ner spel
Stuga
   > Historik

Gästbok


Fredrik (2011-10-05)
Icyton: Ett litet tips - det finns ett bibliotek till Inform som stödjer flervalsspel ( "Choose Your Own Adventure" / CYOA). Det heter mca och kan laddas ner tillsammans med exempelkod på http://ifarchive.plover.net/if-archive/infocom/compilers/ inform6/library/ contributions/mca.zip

Icyton (2011-10-02)
Jag har skrivit ett eget programmeringsspråk till Interactive Fiction! Det är mycket lätt att lära sig, och källkoden kan tolkas av en människa. Men det är menat att det ska kunna kompileras till Z-kod. Skulle vara glad om någon här kunde göra ett program till det så jag kan skriva textäventyr. Spelen som görs med det blir dock ganska simpla, men det duger till vissa spel. Kan även vara en bra början tills man lär sig Inform. Hela språket beskrivs på denna http://pastebin.com/RsMiQfSK länken. Skriv gärna här om ni gjort ett program som kompilerar koden till Z-kod.

Info om Infocom-r... (2011-09-23)
Det är intressant med Inform, för vad man än har för kvalitet på spelet ser det Infocom-aktigt ut. Men har man bara en bra spelidé med bra problem och mycket text, genomtänkta händelser och mycket med vad spelaren kan göra och vad denne inte kan göra, då vill jag kalla detta ett bra textäventyr. Vare sig Stugan eller mina egna första alster är speciellt bra detta hänseende. Men poängen är att det inte är så långt dit, och Inform hjälper till väldgt mycket! När jag gjorde om mitt första spel i Inform blev det mycket bättre, men mest p.g.a. att jag gjorde om svåra och ologiska detaljer, lade till lite till och framför allt mycket text och mycket som svar på spelarens försök som inte leder någonstans. Roliga texter är en stor del av ett textäventyr!

Bläddra i gästboken

Skriv gärna något!

Namn:
Kommentar:

Ladda ner spel gratis (på svenska!)

Nedan följer en lista med textäventyr på svenska som man kan ladda ner och spela. De flesta är utvecklade med Swedish Inform. Alla spelen är i något av formaten Z-kod eller Glulx. För att kunna spela dem behövs en tolk för det aktuella formatet för ens eget operativsystem (t ex Windows eller Linux). Det liknar t ex att installera Acrobat Reader för att kunna läsa PDF-filer eller Flash Player för att kunna se Flash-animationer. Tolkarna finns för många olika operativsystem, och de är helt gratis!

Paketet med Drakmagi + Vanyar innehåller även en Glulx-tolk för Windows och det är däför bara att ladda ner paketet och starta det för att börja spela. För de andra spelen börjar man lämpligen med att ladda ner en passande tolk. Se vidare noten under tabellen.

Om man aldrig har spelat textäventyr förut, kan man behöva en nybörjarguide för att komma igång (öppnas i nytt fönster). Övriga länkar som kan vara nyttiga återfinns på länksidan.

Spel    Författare    Format    Plattform (*) Ladda ner    Spela i webbläsaren

Den Mörka Manteln Roger Firth Z-kod (text) Z-kod 86 KB Spela!
Cacharens Dilemma Johan Ottosson Z-kod (text) Z-kod 338 KB Spela!
Drakmagi + Vanyar Johan Berntsson Glulx (text + grafik) Windows 778 KB  
Drakmagi Johan Berntsson Glulx (text + grafik) Glulx 198 KB  
Drakmagi Johan Berntsson Z-kod (text) Z-kod 95 KB Spela!
Hotell Noir Eva Vikström Z-kod (text) Z-kod 107 KB Spela!
Pangnyheten Johan Berntsson Z-kod (text) Z-kod 182 KB Spela!
Storforsen Eva Vikström Z-kod (text) Z-kod 102 KB Spela!
Stuga Olle E Johansson,
Viggo och Kimmo Eriksson
Z-kod (text) Z-kod 120 KB Spela!
Test1 Fredrik Ramsberg Z-kod (text) Z-kod 86 KB Spela!
Vanyar Johan Berntsson Glulx (text + grafik) Glulx 272 KB  
Vanyar Johan Berntsson Z-kod (text) Z-kod 108 KB Spela!
Äventyr Crowther & Woods Z-kod (text) Z-kod 131 KB Spela!

(*) Om plattformen är Glulx behöver man en Glulx-tolk för att spela. För Windows kan man använda WinGlulxe. Om du inte använder Windows, se testtabellen för att hitta en fungerande tolk.

Om plattformen istället är Z-kod behöver man en Z-kods-tolk för att spela. För Windows rekommenderas t ex Windows Frotz. Om du inte använder Windows, se testtabellen för att hitta en fungerande tolk.