* Sierra är inte heller sena att haka på den rådande Robin Hood-trenden med sitt Conquests of the Longbow. Ett medeltida äventyr med 256 färger och förbättrade animationer.

* Police Quest-serien fortsätter med Police Quest III - The Kindred. I denna del spelar du som vanligt Sonny Bonds, denna gång i jakt på en ritualmördare. Sierra använder sig i detta äventyr av digitaliserade bilder och musik från Jan Hammer, som bl. a. gjort musik till Miami Vice.

* Gemensamt för dessa spel och även för King's Quest V är att man förbereder dem för utgivning till CD- ROM. Detta innebär en rad förbättringar av spelen, t. ex. kommer var och en av personerna i King's Quest V att tala!

* I USA har Sierra även startat enorma databaset där flera olika personer med hjälp av modem kan koppla upp sig till olika världar, bl. a. Larry Land där man kan koppla av på en bar eller gå på diskotek. Detta system är även helt grafikbaserat!

* Så lämnar vi Sierra för denna gång och kan berätta att Lucasfilm planerar att släppa en uppföljare till The Secret of Monkey Island - LeChuck's Revenge. En nyhet är att man i detta spel innehar en av tre olika skicklighetsnivåer.

* Lucasfilm skall även släppa ytterligare ett Indiana Jones- äventyr, Fate of Atlantis. Detta kommer INTE att bygga på någon film, utan är en fristående historia. Ett nytt användarinterface används också. Detta skall tillverkarna mäta din benägenhet att lösa problemen med våld eller list och anpassa det fortsatta spelet därefter!

* Dynamix planerar att inom kort släppa Dick Tracy. Detta blir en så

kallad interaktiv tecknad film där du skall leta efter ledtrådar och hålla dig informerad om nyheter från polisen i din jakt på Big Boy Caprice. Framtidsäventyret Rise of The Dragon släpps också inom kort till Amigan.

* Infocom lever! I alla fall kommer Timequest, skrivet av Robert Arthur Bates, snart att släppas.

* Det nya företaget Cineplay Interactive kommer snart att släppa ett grafikbaserat äventyr till PC, Amiga och Macintosh. I Detectron är du en detektiv förflyttad till Washington i framtiden för att lösa ett mord.

* Och nu äntligen lite svenska nyheter. NightCrawlers Communications, f.d. Åseda Games (de med Walters Missions, ni vet), kommer snart att släppa två nya äventyr. Det första heter Gingo's Quest där du är hjälten Gingo Strauss och måste rädda kungen genom att hitta det magiska elexiret. I spelet måste man bl.a undvika elaka Urikrayor och rädda fyrvaktare. Spelet kommer att släppas till PC och Atari, och det verkar som om de bägge versionerna kommer att skilja sig en hel del från varandra.

* Det andra spelet har namnet Dektor och du är detektiven Dektor Strauss år 2011. Du börjar på ett sjabbigt hotell där du sitter och tittar på TV. Efter ett telefonsamtal från din boss beger du dig dit. Han sa att du genast måste komma eftersom något stort var på gång. Detta äventyr kommer endast till Atari. Bägge spelen kommer att vara engelsk-språkiga och innehålla illustrationer.

* Sist av allt skulle vi gärna vilja berätta att Level 9:s första icke- äventyr, Champion of The Raj, är släppt. En engelsk tidning om bröderna Austins arbete: "Quite possibly the most unplayable game ever written....keep well away and don't look back". Kom hem, pojkar.4
Recensioner
Här får alla äventyrsfantaster lite tips om vad ni ska ägna er åt när
höststormarna blåser runt knutarna.
Betygsskalan är från 0% till 100%. 50% är medelbetyg.

PRESENTATION: Hur bra är spelet upplagt? Hur pass spelbart är det?
ATMOSFÄR: Hur levande och bra är handlingen, stämningen och miljön?
INTRESSE: Har man svårt att slita sig från äventyret eller börjar man gäspa direkt?
PROBLEM & LOGIK: Hur pass kluriga och orginella är problemen och är de logiska?
INTERAKTION: Hur mycket förstår tolken av det du vil att den ska och hur stor är vokabulären? Rollspel betygsätts ej i denna kategori p.g.a. avsaknaden av tolk.
MANUAL: Hur bra är innehållet i manualen och spelförpackningen?
Understrucket datormärke är den version av spelet som testas i recensionen.
Chaos Strikes Back    87%

Ett datorrollspel av FTL.
Finns till Amiga och Atari ST.
OBS!: Chaos Strikes Back kräver minst 1 MB RAM och Dungeonmaster.

Det finns spel som bara måste få en uppföljare och Dungeonmaster var ett sådant, ett äventyr som trots att det har några år på nacken står sig bra i jämförelse med dagens äventyr.

I Dungeonmaster fanns alla de klichéer som finns i rollspelsvärlden. Man fick uppdraget av god magiker och det gick ut på att ta död på den onda magikern som befan sig längst ner i ett grottsystem som naturligtvis var fullpackat med diverse otrevligheter. De karaktärer som var starka hade desto mindre hjärnkapacitet. Men själva spelet var och förblir en mycket bra och rolig spel-upplevelse. Men hur är då med uppföljaren? Lika mycket klichéer och har de kunnat förnya det nästan fulländade systemet?

Precis som i DM börjar spelet med att man får en möjlighet att välja de karaktärer man vill ha och det inget lätt val. Men för de som har klarat av DM faller det sig naturligt att använda sig av dessa karaktärer i CSB och det

kan man naturligtvis göra men de har förlorat all sin utrustning.

Sedan är det bara att ånyo äntra grottsystemet och knäppa monster på nosen eller något liknande.

Bakgrunds historien är att ondskan har kommit tillbaks med förnyad kraft och med hjälp av fyra stycken steanr drar den magiska energin ur världen för att sedan använda den till att förvandla världen till ondskans bakgård.

Hjältarna får uppdraget att finna dessa stenar och förstöra dem.

Systemet är identiskt med det som fanns i DM med få undantag som t.ex. att hjältarna slipper köra huvudet i varje vägg för att se om det är en illusion, nu är det bara att klicka på den för att se om den finns där.

Den bästa skillnaden som gjorde att jag uthärdade att spela det till slutet var att man hittar en magisk karta som alltid visar en karta över det område man befinner sig i, mycket bra för då behöver man inte rita karta.

Hjältarna börjar inte överst i

5